Седум проблеми кои мора да ги споделите со гинекологотВагинално чешање

Вагиналното чешање е непријатно и многу жени се срамат да му го кажат овој проблем на гинекологот.

Обично мислат дека причина за тоа е инфекција, па веднаш трошат пари на лекови од кои им станува уште полошо. Чешањето може да биде знак за сексуално преносливи инфекции, нарушена кисело-базна средина на вагината поради пречувствителност на средствата за хигиена, намален имунитет, примање антибиотици или знак за предупредување од некои посериозни заболувања. Затоа, не препишувајте си самите лекови, дозволете му на гинеколот да ве прегледа и да одреди соодветна терапија.

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8