Категорија: ‘Живот’

Д-р Соња Доневска: како да го зголемите производството на колаген и да ја подобрите еластичноста на кожата

Со текот на годините потребите на кожата од секојдневната нега стануваат сѐ поголеми. Тоа се должи од една страна на долгогодишното влијание на надворешните фактори, а од друга страна на сѐ послабата регенеративна моќ на кожата. Затоа последните иновативни промени од Еуцерин беа насочени на линијата Hyaluron-Filler+Elasticity за нега на возрасна кожа. Како и претходно, […]

Наместо попусти, пример за хуманост: По повод Black Friday, компанијата дм дрогерие маркт донира 474.000 денари во ЈЗУ Универзитетска клиника за ендокринологија од Скопје!

И оваа година, dm повторно докажа дека е возможно со шопинг да се направи добро дело! Овој Black Friday, односно како што го нарекуваат од компанијата години наназад, Giving Friday, а под мотото Giving is the new black, dm дрогерие маркт го одбележа со донација на 5% од вкупниот дневен промет од сите дрогерии остварен […]

Разговор со писателката Ана Стојаноска во Скопската градска библиотека

Настанот е дел од кампањата „Читаме современи македонски автори“, а на крајот на месецот романот „Лебед“ на Стојаноска ќе биде тема и на Клубот на читатели. Скопје, 1 декември –  В петок, (2 декември) во 19 часот во спомен-собата „Т’га за југ“ во ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје, ќе се одржи Разговор со […]

ПОВТОРУВАЈТЕ ЈА ОВАА МОЛИТВА, А БОГ СИГУРНО ЌЕ ВИ ПОМОГНЕ!

Ова е најкратката молитва што постои – се верува дека има неверојатна моќ и дека помага кога мислите дека некој ви фрлил при клетва и уроци. Обидете се и ќе видите, ќе добиете нова енергија, волја, ќе бидете помирени, а проблемите полека ќе почнат да се решаваат Кога лошите работи ќе почнат да ви се […]

КАПНЕТЕ ОД ОВИЕ СОСТОЈКИ И ПРОБЛЕМОТ СТЕ ГО РЕШИЛЕ – ДОМАШНО СРЕДСТВО ШТО ЧИСТИ МАСНОТИИ И НЕЧИСТОТИИ

Не трошете пари за разни хемиски средства што не даваат резултати.Наместо тоа ве советуваме да направите домашно средство кое проверено ги трга нечистотиите и маснотиите од површините. Се што ви треба за да го направите оваа состојка се следните три работи кои сигурно секој од вас ги има во домот. А тоа се – памучна […]