Категорија: ‘Најново’

„Девојачкиот камен“ во Кучково има чудотворна моќ (ФОТО)

Прва легенда: Околу овој камен се собирале млади девојки и играле оро. Дувнал силен ветер и ја удрил едната од девојките која паднала врз каменот, а по тој настан местото, однсоно каменот бил наречен Девојачки камен. Втора легенда: Жени кои не можеле да имаат млеко земале од каменот, го вареле и пиеле од него. По […]

Вагата е најубава, жената Бик најдобра, но сите паѓаат пред дамата родена во овој хороскопски знак

Алфа женка, амбициозна, дисциплинирана, организирана, трпелива, одговорна, практична, одлучна, бестрашна, фокусирана на целта и среќна само кога ќе стигне до неа- таа е сево ова. Како типична претставничка на групата на земјени знаци, стои цврсто на земјата, и не е склона кон фантазии туку живее во реалноста и го зема најдоброто што може. Поради својата […]

Кои хороскопски знаци најмногу изневеруваат?

Понекогаш комуникацијата со сите мажи се чини комплицирана и невозможна, но вистината е дека постојат неколку мажи, претставници на определени хороскопски знаци кои се вистинско чудо и сигурно треба да внимаваш со нив, бидејќи постои опасност да ви ги уништат нервите. Рак – тие се премногу посебни мажи и во повеќето случаи е страшно тешко да […]

Го прашале дали постои Господ – неговата приказна ќе ве натера и вас да размислите

Приказна што ќе ве натера да застанете и малку да размислите… Еден човек отишол на бербер да се ишиша и избричи. Како што берберот почнал да работи, разврзале муабет. Разговарале за многу работи и за различни теми, за на крај да стигнат до Бог. Фризерот: “Јас не верувам дека Бог постои.“ “Зошто така рековте?“ – […]

СЕ СЛУЧИ ЧУДО! МОЈОТ СИН ПРООДЕ ОТКАКО СЕ НАПИ ОД ВОДАТА НА ОВОЈ ИЗВОР!

Соседите го уредиле местото, поставиле чаши, па секој што сака може да се напие. Изворот е на улицата „Максим Горки“, близу месноста Долни Дуќани. За „чудото“ да биде поголемо, на десетина метри подолу се наоѓа уште еден таков извор. Во стариот дел на Велес, близу месноста Долни Дуќани, се наоѓа извор на вода. За неа […]