Не е вистина дека човекот што ве сака не може да ве напушти“Не е вистина дека човекот кој ве сака не може да ве напушти …” – Еден извадок од Оскар Вајлд

И ќе го направи порано или подоцна, штом неговиот однос со вас не му носи радост и среќа.

Штом предавајќи се на вас, правејќи сè поради вас и жртвувајќи се многу за да биде со вас, не добива ништо за возврат.

Штом се разочара дека кога ви е поставено на пиедестал, вие не сте му поднеле рака и не сте го поставиле заслужено заедно до себе …

Имено благодарение на него, вие стоите на овој пиедестал …

Тој знае дека вие не сте обврзани да му давате ништо во замена, не сте обврзани да ризикувате и жртвувате дури ни најмалку, па затоа за него овие односи стануваат неподносливи …

Ќе ве напушти тогаш кога ќе сфати дека за вас тоа значи помалку отколку вие за него … Нема да ви каже ништо и во ништо нема да ве прекорува.

Вие дури за ништо нема да бидете осомничени …

Бидејќи е глупаво и смешно да се проси реципроцитет, разбирање и љубов …

Тој ќе си отиде тивко и тивко, и најстрашното – одеднаш!

И уште пострашно е што такви луѓе никогаш не се враќаат.