Loading...

Категорија: ‘Убавина и здравје’

Го седнале до неа после 22 години разделба. Погледнете што се случило помеѓу двајцата (Видео)

Уметниците Марина Абрамовиќ и Илај имале страсна врска во минатото. 22 години подоцна во Музејот на модерна уметност во Њујорк Марина претставува “Уметникот е присутен” – најголемата изложба на претстава уметност во историјата на музејот. За време на “Уметникот е присутен”, Марина поминува точно една минута гледајќи го право во очите, секој кој сака да […]

Каков е вашиот карактер според формата на носот?!

Античката уметност за читање на лицето, тврди дека според обликот на носот може да се “раскаже” многу за еден човек – за неговата природа и неговиот карактер. Според оваа наука, носот е главниот центар на лицето. Колку тој е поубав и подобро оформен, толку човекот е совршен и посилно му се развиени интелектуалните способности. Горниот […]

Совети и трикови: Како да го освоите уште при првиот состанок

Покрај физичкиот изглед, мажите во вас сакаат да препознаат личност што ќе знае да ги слуша, што знае да направи да се почувствуваат посебно и да покаже малку иницијатива. Дека е едноставно да се освои маж, ни` открива Метју Хасеј автор на прирачникот „Уловете маж“. Тој дава необични совети и едноставни трикови на кои „паѓаат […]

Статус на мајка од Скопје: Син ми и неговите брат и сестра одејќи кон музичкото училиште …

„ДОСТА Е!!! Син ми Нишон (13г.) и неговите брат и сестра (9г.) одејќи кон музичкото училиште, на плоштадот Македонија во родниот ни наш град Скопје. Биле нападнати вербално на расна основа од страна на двајца млади мажи околу 20г.Им го попречувале патот и ги нарекувале “Niggers”. Син ми, НИШОН е удрен со многу силна тупаница […]

Со солзи во очи повторно ќе го прочитате: Имаше способност да разбере, и длабоко, вистински да сака. Ама немаше кого…

“Животот и даде се… Тело од соништата и неверојатна интелигенција. Имаше способност да разбере, и длабоко, вистински да сака. Ама немаше кого. Ја болеше тоа што сите и го посакуваа телото, но се плашеа од нејзината способност да проникне во нивните мотиви. Се плашеа од нејзината остроумност и интелигенција. Кога ќе сфатеа дека не можат […]