Loading...

Категорија: ‘Убавина и здравје’

Кога да јадете и вежбате во текот на неделата

Ги чувствувате ли потесни фармерките во понеделникот наутро? Не, не фантазирајте, бидејќи навистина сте качиле некое килце, зашто таков е циклусот на тежина. Секој човек губи слабо забележлив дел од килограмите во работните денови и го надополнува изгубеното во текот на викендот, а може и да стави нешто одозгора, се пишува во најновото истражување на […]

Најтешкaта сексуална поза која доведува до моќен оргазам

Добар секс е еден од предусловите за здрава и среќна врска. Експериментите во кревет внесуваат дополнителна свежина и возбуда во односите меѓу мажот и жената, а испробувањето на различни секс пози води до нови чувства. И додека мисионерската, кучешката и 69 длабоко пуштиле корени во сексуалниот живот на современите парови, нови и далеку покомплексни пози […]

Моќта на шминката: Жени споделуваат фотографии пред и по шминката

Шминката стана рутина што секоја дама го прави без размислување. Но, вистината е дека оваа игра има многу поголема улога – тоа ни дава дополнителна доза на доверба и прави да се чувствуваме навистина добро во нашата кожа. Затоа повеќе дами објавуваат фотографии на социјалните мрежи кои ја покажуваат промената.

Две светли солзи се стркалаа по лицето… Знаеше дека Љубовта ја зборува вистината…

Љубовта и кариерата… Еден ден , после многу години , седнати една спроти друга во аголот на душата си разговарале Љубовта и кариерата… Ех драга моја , веќе остаревме …Не носеше животот низ секакви бури..Сега веќе и нозете не одат – зборуваше тивко кариерата… -До душа , сеуште мислите понекогаш ќе ми заталкаат , ама […]

Ми остана само срцево сираче на љубовта, да пее и кога тагува на животот да му се радува

Сираче на љубовта Се фатив во костец со животот пркосејќи и на болката Ги прегрнав сите соништа далеку да се од сите зли очи. Мрмореа пороците клокотеа дамарите пенеа зборовите да ја убијат љубовта. Свена и босилекот пред мојата врата очите полека го губеа сјајот за не ги гледаат светлите утра. Ми остана само срцево […]