Категорија: ‘Живот’

Сеќавање на Тоше Проески:”Мамо, дали еден ден, кога ние ќе имаме пари, ќе ми купиш кикирики”?

Во семејството на Тоше, сите се толку музикални, што е многу тешко да се одреди од каде е наследен музичкиот ген. Дали од дедото Тодор, кој царувал со сцената и бил одличен актер, дали од родителите и чичковците, чии средби секогаш изобилувале со трубадурски изблици, придружувани со гитари. Музиката била најчест гостин во нивниот дом. […]

Брат, разбери дека за неа ќе постои само еден единствен крал… името му е – „Тато“

Брат, разбери дека за неа ќе постои само еден единствен крал… името му е – „Тато“. Не се бори да му ја одземеш титулата. Бори се да го стекнеш неговиот респект со тоа што ќе ја третираш неговата ќерка како принцеза, и еден ден, тој самиот ќе ти ја даде својата круна. Дека и на […]

ДАЛАЈ ЛАМА – НАУТРО ИЗГОВОРЕТЕ ЈА ОВАА РЕЧЕНИЦА И ВЕ ОЧЕКУВА ХАРМОНИЈА ВО ЖИВОТОТ: Моќна тајна од 2 минути донесува многу!

Далај Лама открива – изговорете една реченица наутро за хармонија во животот! Од утрото може да зависи енергијата на целиот ден пред нас – Далај Лама открива што треба да кажете секое утро за да воспоставите хармонија и да создадете среќа. Наутро, како што забележува Далај Лама, можете да користите техники за релаксација како што […]

Зоран, татко на дете со посебни потреби: Со Петар се шетавме низ град фатени за рака и гушнати, кога слушнав зад нас…

Фејсбук статус на Зоран Мијалков, татко на момче со посебни потреби: Значи новите генерации се ептен испуштени од раце и се крајно безобразни младинци Шетам со поголемиот син Петар низ градот и овој пат одевме фатени за рака и Петар од време на време се гушка во мене и јас го бакнувам во чело Зад […]

Моќна молитва за брзо оздравување и добро здравје

Молитвата за здравјето е најголемата сила, затоа мора да се сфати сериозно. Можеме да се молиме не само за себе, туку и за здравјето на најблиските, пријателите и колегите кои преживеале подмолна болест. Ако сакаме молитвата да го има посакуваниот резултат, тоа е потребно е да се каже пред иконата во храмот или дома. За […]