Приказна со мудар совет: Го сакам… не знаеш колку го сакам… Но, тој веќе не е истиот …Автор: Драган Таневски

– Не знам зошто мамо, не знам зошто…
– Не го сакаш веќе?
– Го сакам… не знаеш колку го сакам. Ама не е истиот веќе. Избегнува разговор. Ќе ме прегрне само кратко, некако формално. Не знам што му е мамо.
– А ти?
– Што јас?
– Ти го гушкаш ли силно како порано? Му кажуваш ли колку ти значи?

– Мамо… зошто сега на мене ми се нафрлаш? Он е ладен спрема мене, што треба јас да правам?

Продолжува на следната страна

Страни: 1 2