Категорија: ‘Време за себе’

Светот полуде по рецептот од 2 состојки кој ги отстранува мастите

Доколку имате вишок масти, тогаш овој рецепт е решение за вас… Поради брзиот начин на живот, лошата исхрана и недостатокот на физичка активност, зголемените маснотии во крвта се болест на денешнината. Кај лица со зголемени масти, може да се забележат наслаги од масно ткиво со жолта боја во облик на плочка или јазол на горните […]

Зошто понекогаш треба да се следат пријателски совети

Велат дека на жените не им треба да одат на психолог, ако во близина имаат тросед, телефон и добра пријателка. На крајот, замислете, што правите кога сте потресени и имате потреба од совет? Дискутирате за проблемот со најблиските пријатели, се разбира. Пријателските совети се нешто вредно, бидејќи другите луѓе ја гледаат ситуацијата многу пообјективно отколку […]

10те работи за кои ќе жалите по 10 години

“Само ако можеше …” е една од најтажната фраза која човек може да ја изрече. Еве 10 работи, за кои ќе жалите по 10 години, пишува блогерот Ангел Черноф. 1. Да носите маска, за да ги импресионира околните 2. Да дозволите некој друг да ги создава вашите соништа

Трендови 2018: огледалце, огледалце … на ноктите

Минатата година козметичката индустрија не изненади со еден водечки тренд – оној на металниот отсјај. Денес можете да ги користите или лаковите за нокти, или добро познатите лепенки. Ако користите лепенки, нанесете еден слој основа и потоа завиткајте ги ноктите со налепници. Оформете по должината и отстранете го непотребниот дел. Израмнете ја површината, за да […]

Актуелни фризури: модерно и кратко

Оваа година стилски кратките фризури се прават со исклучителна прецизност. Тие можат да варираат во однос на типот на косата, а кастрењето до нивото на увото или до рамениците. Правата коса може да изгледа одлично во секоја должина. Средните фризури за луѓе со кадрава коса изгледаат подобро, ако се во подолги варијанти. Многу кратки должини […]