Категорија: ‘Вежби за жени’

Интелигентните жени ги поседуваат овие супер квалитети

Некои луѓе веруваат дека вистински мудра е жената која е сопственик на безграничното трпение. Нејзината мудрост е одредена од степенот на “утеха” за човекот. Навистина како да не ја фалиш жената која никогаш не го покажува лошото расположение, секогаш е нежна, од корист и жртва со своите приоритети во корист на мажот? Нејзината среќа лежи […]

Како жените ги откачуваат мажите

Еве како жените ги откачуваат мажите: 1 . Се менуваат, кога ќе почувствуваат сигурност. На почеток секоја вечер жените легнуваат со секси ноќница, додека во еден момент престанува да им биде гајле. Додека одат на средби жените изгледаат секогаш неверојатно, зборуваат убаво и секогаш се насмеани. Потоа, сепак, тие почнуваат да се караат со висок […]

Фитнес баба: Ја изгубила целата тежина, а сега е инспирација за другите

„Не ги пијам лековите, артритисот повеќе не ме мачи, болеста на бубрезите не се влошува и имам повеќе енергија и издржливост отколку што сум имала досега. Не знаев дека може да се чувствуваш толку добро на 73 години. Џоан Мекдоналд од Канада, на 70-годишна возраст, сфатила дека нејзиниот живот не е така како што го […]

Најдобар тренинг за целото тело кој морате да го пробате

Екипата вели дека вежбањето на неа е многу едноставно, а резултатите се неверојатни Екипа ентузијасти открила поради што е толку добар, иако повеќето луѓе воопшто не ги прават. Rowing machine, справа за веслање или веслачки ергометар е справа која веројатно ја гледате во салите за вежбање, но или никогаш не сте ја пробале или на […]

Вежбањето е најдобар лек за слабеење! Со едно потење може да изгубите 2 до 6 проценти од својата тежина

Неколку факти што не сте ги сретнале или запомниле за потењето, а со кои подобро ќе го разберете своето тело и начинот на кој тоа се грее и лади. Човекот има од 2 до 4 милиони потни жлезди. Жените имаат повеќе потни жлезди од мажите, но машките жлезди лачат поголема количина пот. Потењето поради вруќина, […]