Категорија: ‘Диети’

Појадок што не се прескокнува – ГРАНОЛА БЕЗ ДОДАДЕН ШЕЌЕР ОД ВИТАЛИА

Веќе е докажано дека појадокот е основа за добар ден и континуирано се нагласува неговата важност во секојдневиот распоред на исхраната. Ако сте од оние кои редовно првиот оброк го јадете доцна наутро, или пак целосно го прескокнувате, можеби ќе сакате да ги преиспитате вашите навики за појадување. Постојат многу цврсти аргументи зошто не треба […]

За среќно и здраво детство – Бимилк го отвори Битолското детско игралиште

Во присуство на граѓаните на Битола, претставници на локалната самоуправа и голем број гости, Бимилк свечено го отвори Битолското детско игралиште. Новото игралиште во битолскиот градски парк е место за игра, забава, рекреација и безгрижно детство на младите и следните генерации кои ќе растат заедно со производите на Бимилк. Игралиштето е донација од Битолска млекара […]

Да го отвориме заедно новото Битолско детско игралиште и да растеме безгрижно

Битола има ново детско игралиште за среќно и безгрижно детство и здраво растење. Ова рекреативно катче е донација од компанијата Бимилк за градот Битола, за сегашните и идни генерациите да растат и да се развиваат во здрава и креативна средина. Отворањето на игралиштето е на 26ти септември во 11.00 часот и е настан што не […]

Виталиа нутри препораки: Здрава исхрана за здраво дете

Школската возраст е совршено време за децата да научат што е тоа здрава храна, кога е време за редовен оброк и како правилната исхрана влијае на нивното тело и на активноста. Со враќањето на децата во училишните клупи, повторно се отвора и постојаната дискусија околу тоа што претставува „добрата исхрана” за најмладите? Дали е тоа […]

Ајде секогаш да имаме време за она што е вистински важно

За сè што е добро во животот, потребно е време. Па така и за кафето. Една шолја вистинско домашно кафе бара време за да ја подготвиме, пред да можеме да уживаме во неа. Денес реченицата „Немам време“ стана постојан изговор, кој не изостанува во скоро сите секојдневни разговори во модерното доба. А дали е навистина […]