Колач со суво овошје – Го викаат „Љубовен венец”Колач со суво овошје. Го нарекуваат и „Љубовен венец” – бидејки едноставно ќе се заљубите во вкусот. Или оној кој ќе го послужите со овој колач ќе се заљуби во вас уште повеќе, велат од порталот јади здраво.


Се матат 3 јајца и се додава:

1 ванила
2 шољи шеќер (од 200 гр.)
1 пециво
1 шоља млеко (200 мл.)
1 шоља масло (200 мл.)
3 шољи брашно (200 гр.)
1 голема лажица цимет


Смесата се мати со мискер. Потоа се додаваат 400 грама од мешавина од суво овошје, ситно сецкано:

Страни: 1 2 3