1 рендана кора лимон
1 рендана кора портокал
1 рендано чоколадо (100 гр)
Се се меша убаво со лажица и се става во куглов или плех подмачкан со масло и целиот се посипува со брашно.
Колачот се пече во загреана рерна на 180 степени со вентилатор 50 минути (55 минути без вентилатор).
Се вади и се става превртен на даска или во тањир. Додека е топол се посипува со цимет.
Откако ќе се олади се покрива со салфетка, се става во кеса и се затвара убаво. Вака се чува во фрижидер и може да трае и до 2 месеци. Искуството покажа дека тоа е невозможно, бидејки колачот е толку вкусен што се јаде за 2 дена 🙂
Брашно, масло, смеса со сецкано сушено овојшје… ве чека во нашата продавница. Пробајте го овој рецепт – едно ветуваме дека нема да зажалите.