Непријатниот мирис од интимата – како да се ослободите од неа?За да се ослободите од непријатниот мирис на интимата, вие треба да дознаете зошто постои мирисот на прво место.


Дали тоа е инфекција или проблемот доаѓа од друго место ?

Еден непријатен интимен мирис, доаѓа од областа на гениталиите, и може да биде знак за вагинална инфекција. Вагиналната инфекција предизвикана од бактерии, често доведува до непријатна миризба на интимата, споредлива со мирисот на риба.


Понекогаш причината за непријатна миризба не е толку лесна да се објасни. Интимната област на жената може да причини еден непријатен интимен мирис по различни причини, од кои една е лоша циркулација на воздухот. Стегнатата долна облека предизвикува, ако е од синтетички материјали, непријатен интимен мирис. Памучните гаќи се најдобар избор за секоја жена.

Практикувањето на добра хигиена е еден од вистинските начини кои може да ги пробате, за да ја отстраните непријатната миризба на интимата и да се спречи проблемот. Ова се случува со често миење на интимната област без иритирачки сапуни и гелови.


Кога интимната област е воспалена поради хемикалиите на одреден производ, се добива чешање, осип и може да се дојде до непријатен интимен мирис.