Дали вреди да растуриш неуспешен брак поради љубов…. (Исповед од девојка )Нормално.. константните бегања од дома, поголемата незаинтересираност која тој ја покажуваше во своето семејство доведе до момент кога неговата жена свати што се случува и тој не го негираше тоа.. набргу настана хаос.. од една страна јас – која сакав одма да се повлечам, од дрга страна тој, кој инсистираше да продолжиме, од друга страна жена му која имаше волја да му прости ако се врати дома.. дознаа и неговите и нормално, застанаа на страна на жена му и практично го соочија со фактот дека семејството е побитно од љубовта која ја осеќа спрема мене и дека развод не доаѓа во предвид.. јас не преземав никаков чекор.. мојот бивш дечко не знаеше ништо.. можеби насетуваше дека веќе имам друг, ама успеав да ја сокријам мојата врска од него.. некако, и покрај тоа што не бевме заедно, не сакав да го повредам дека ја спродолжив понатака.. поготово не на овој начин..како нечија љубовница.. а..морам да признам се уште го сакав на некој начин..ми фалеше..и едне што се случи на крајот.. мојот нов.. направи нешто што можеби беше погрешно, можеб не.. ама.. го направи.. дојде еден ден на работа и ми соопшти јас ја напуштам државава.. имаш доволно врмее да сватиш што сакаш.. ќе има доволно време моите дома и мојата жена да свати дека е готово.. а мене ми треба алку мир за да не се осеќам како најголема стока на светот со самиот факт дека конечно решив да направам нешто за себе.. – заминувам утре.. така и направи.


Продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8