Дали вреди да растуриш неуспешен брак поради љубов…. (Исповед од девојка )Значи.. се смирив со првиот дечко.. полека работите околу нас се вратија на свое место.. јас цело време се осеќав како да сум изневерила и совеста ме гризеше секој ден.. не заборави на тоа.. ама, хм.. кога одново се обврзав со него, не помислив на друг.. претходното искуство не ми покажа дека е лесно да изневериш некого..напротив, дури и да знаеше ѓто се случи, мојата совест ме казнуваше секој ден.. се земавме.. љубовта беше тука..сексот одличен.. ама.. проблемите од неговите не попуштија.. и детето кое го родив не смени ништо.. напротив, ги влоши работите.. колку и да се трудевме, колку и да сакавме, секој ден станувавме се подалечни и подалечни. јас не се вклопив во неговото семејство..тој не бараше да бидам како нив, ама се повеќе се повлекуваше и почнавме да ги губиме интересите кои ги имавме како пар… влијанието на неговото семејство беше толку големо што јас веќе не можев да го воспитувам моето дете како што сакам бидејќи они веруваа дека е тоа погрешно..еден ден..си го земав детето и си отидов.. пресеков..реков дека е време да заземе став..не сакав моеот дете да расте така.. разделбата и неговото заземање став го толерирав две години.. ни тогаш не најдов љубовник, а ни тој.. практично немаше секс..така одвоени го живеевме нашиот брак.. се само ради други..минатата година..кога веќе сите кои не познаваат сватија дека сме разделени … некако од нигде никаде добив понуда на фб од мојот бивш.. се изненадив..тотално!.. малку, помалку почнавме да комуницираме.. јас не знаев ништо за него.. ама он знаеше скоро све за мене.. еве што се случувало со негоЧ значи последните 8 години ги поминал скоро целосно во странство..тука блиску.. во моментот кога дознал дека јас и сопругот сме разделени поднел барање за развод, кое неговата жена сеуште го спори заради имотно – правни работи.. решил одново да ме конктактира.. призна дека тие 8 години животот го поминал без никаква контрола,,жени, искачање.. дека не се заљубив одново и дека никогаш не ме заборавил … а јас се сетив дека сепак ми беше убаво со него.. ама..бракот си брак.. детето си е дете.. разделени или не.. он или јас..


Продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8