Дали вреди да растуриш неуспешен брак поради љубов … (Исповед од девојка)Хмм……ќе се вратам едно 15 години наназад и најпрво ќе се потрудам да објаснам дека – нашата врска првите три години беше совршена! и тоа во секаков поглед! сите практично ни завидуваа од начинот на кој функциониравме..мислам дека и сега, оној однос кој го имаме и практично резултат на тие три години кога практично станавме едно.. ни јас ни од не сме биле луѓе кои изневерувале и секој дел од нашата иднина го планиравме внимателно, со многу љубов и разбирање. млади, заљубени, пресреќни! темата неверство ни беше непозната..никогасш немало соменж, а ни потреба за тоа.. и најбитната работа коха ја памтам до тоа време е дека не се откажав он ни еден дел од самата себе, немав потреба од никаков компромис за да врската биде толку добра..ниту тој.. беше се навистина совршено.. ама..(е секогаш има ама).., ние сме луѓе кои свесно размислуваат и верувајте.. ние погрешивме ..не поради здосадување од еден од друг..не поради лош секс.. ниту пак љубовта се намали.. ние погрешивме додека онака несвесно го планиравме својот живот на подобро… решивме да оформиме семејство.. планиравме нови работни места, да го завршиме образованието, да се надградиме.. едем од нас успеа..другиот не.. и тогаш..хм..наиште потреби од животот станаа различни.. нагласувам.. сакавме најдобро за себе.. ова што сега го пишувам, го свативме години покасно, не тогаш..тогаш се уште се боревме да најдеме начин да успееме, љубовта не го намали својот сјај ни за момент..


Продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3 4 5 6 7 8