Производи:
5-6 компири (поголеми)
5 лукчиња
5 лажици маслиново масло
сол
црн пипер
рузмарин
мајчина душица
самардала
Начин на приготвување :
Излупете ги компирите, а потоа исечете ги на тенки парчиња. Потоа исечете го на парчиња и лукот.
Бранширајте го компирот во солена и врела вода за 3-4 минути. Имајте на ум дека не треба да се преливаат сите компири одеднаш во тенџерето, туку етапно.
Наредете ги готовите компири во соодветна лента, која е покриена со хартија за печење. Посипете ги со малку сол, бибер, рузмарин, мајчина душица и самардала. Конечно посипете ги со маслиново масло.
Печете ги компирите на 180 степени до крај.
Можете да ги сервирате со пролетна салата.
Фото: Натали Симеонов
Извор: prekrasna