Вкусни компири со рузмарин во рерна



Производи:


5-6 компири (поголеми)
5 лукчиња
5 лажици маслиново масло
сол
црн пипер
рузмарин
мајчина душица
самардала

Начин на приготвување :


Излупете ги компирите, а потоа исечете ги на тенки парчиња. Потоа исечете го на парчиња и лукот.

Бранширајте го компирот во солена и врела вода за 3-4 минути. Имајте на ум дека не треба да се преливаат сите компири одеднаш во тенџерето, туку етапно.


Наредете ги готовите компири во соодветна лента, која е покриена со хартија за печење. Посипете ги со малку сол, бибер, рузмарин, мајчина душица и самардала. Конечно посипете ги со маслиново масло.

Печете ги компирите на 180 степени до крај.

Можете да ги сервирате со пролетна салата.

kompirirerna

Фото: Натали Симеонов

Извор: prekrasna