Категорија: ‘Занимливости’

Каков е вашиот карактер според формата на носот?!

Античката уметност за читање на лицето, тврди дека според обликот на носот може да се “раскаже” многу за еден човек – за неговата природа и неговиот карактер. Според оваа наука, носот е главниот центар на лицето. Колку тој е поубав и подобро оформен, толку човекот е совршен и посилно му се развиени интелектуалните способности. Горниот […]

Луѓето на Интернет не можат да се договорат: Колку навистина има луѓе на оваа фотографија? (ФОТО)

Откако еден корисник на „Редит“ објави фотографија на таа социјална мрежа каде тој наздравуваше со своите пријатели со шишиња алкохол среде пустината, бројни коментатори започнаа дискусии за тоа колку луѓе има на фотографијата. „Се колнам дека сме четворица“, напиша тој во описот. На многумина не им беше јасно каде се наоѓа четвртата личност, но ако […]

Наталија – Луѓето кои го носат ова име се …

Тоа е латинско име што потекнува од зборот natalis, што значи „роден, родена“, додека dies natalis значи „роденден“. Ова име е широко распространето низ цела Европа, меѓу кои спаѓа и нашата држава. Името Наталија се објаснува и со нумерологија. Според тоа, станува збор за силни и успешни луѓе кои знаат да управуваат со пари. Луѓето […]

Постојан замор, студени нозе, паѓање на косата – може да се знаци за слаба циркулација

Покрај седењето, лошата циркулација може да ја предизвика и целодневното стоење. Таа е резултат на ослабена еластичност на вените и артериите и насобирање на маснотии во внатрешноста на крвните садови, што во голема мера го отежнува протокот на крв. Со слаба циркулација се соочуваат се повеќе луѓе, а проблемот се манифестира преку болка и замор […]

Barcaffè Perfetto капсули – едноставна подготовка за совршено уживање

Во текот на децениската потрага по совршената шолја еспресо и прецизно нијансираниот баланс на моќен вкус и нежна арома, Barcaffè ги создаде капсулите Barcaffè Perfetto со врвен квалитет. Barcaffè Perfetto капсулите се поврзуваат со 50 години долгата традиција на модерен начин на живот и се надоврзуваат на глобалните трендови, додека истовремено им одговораат на локалните […]