Постојан замор, студени нозе, паѓање на косата – може да се знаци за слаба циркулацијаПокрај седењето, лошата циркулација може да ја предизвика и целодневното стоење. Таа е резултат на ослабена еластичност на вените и артериите и насобирање на маснотии во внатрешноста на крвните садови, што во голема мера го отежнува протокот на крв.


Со слаба циркулација се соочуваат се повеќе луѓе, а проблемот се манифестира преку болка и замор во нозете, тешки нозе и студени стапала. Слабата циркулација може да предизвикува непријатност, но, исто така, може да доведе и до сериозни здравствени проблеми. До лоша циркулација доаѓа поради ослабена еластичност на вените и артериите, но и насобирање на маснотии во внатрешноста на крвните садови, што во голема мера го отежнува протокот на крв во организмот, пишува Панацеа.мк.

Она што многу лошо влијае на циркулацијата е денешниот начин на живот, во кој поголемиот дел од времето се седи, со оглед на фактот што луѓето поминуваат часови и часови во канцеларија.


Продолжува  на следната страна

Страни: 1 2 3