Симнав 6 килограми за 1 недела! Еве какоПопуларна диета гарантира дека можете да влезете во форма само за една недела, откако јадете јогурт. Се тврди дека со оваа диета може да симнете помеѓу 4 и 6 килограми.


Во текот на целата недела дозволено е да јадете јогурт во неограничено количество, но конзумацијата на другите производи мора да ги почитувате.

Нутриционистите исто го признаваат ефектот на диетата со кисело млеко, но предупредуваат дека овој режим на исхрана не треба да се применува премногу често.


Дозволено е да ја почитувате оваа диета еднаш на два месеци, и во седумте денови од неделата освен јогурт треба да конзумирате и друга храна.

Во првиот, вториот и третиот ден во менито треба да додадете варен ориз и варен компир, а дозволено е и да пиете по една чаша бело вино. Друг алкохол или газирани пијалаци не се дозволени.


Во четвртиот, петтиот и шестиот ден се овозможува да јадете варено или печено пилешко филе. Можете да додадете и гарнир од свеж зеленчук. Во овие денови алкохолот не е дозволен.

Во седмиот ден од диетата освен јогуртот може да јадете само овошје без банани и грозје. На последниот ден од неделната диета може да испиете една чаша бело вино.

Специјалистите за исхрана велат дека откако ќе завршите со диетата, важно е да не започнете со обилното консумирање на храна.

За време на диетата кафето и чајот се дозволени, под услов да не ја надминуваат количината од една чаша на ден.

Според диетолозите прехранбениот режим е тежок само во првите два дена, но потоа организмот се прилагодува кон оброците.

Диетата со јогурт е многу лесна за спроведување, бидејќи не бара широк спектар на прехранбени производи.

Со киселото млеко, освен што ќе ги симнете непотребните килограми, ќе ги тргнете и токсините од организмот.