Што е добар секс за женитеШто е добар секс за една жена? Едвај има дефинитивен одговор, затоа што сепак секоја жена си е уникатна. Можеби најважно правило за задоволување на партнeрката е да се обидете да дознаете што сака таа, и зошто личните ставови дејствуваат како моќен афродизијак.


Ова може да се случи во разговор пред самиот секс, па постепено внесете ја темата за сексот уште за време на средбата, за да се види колку е склона да зборува за своите преференции и што има да ви каже. Вакво прашање може да поставите, на пример, преку Скајп. Кога не се гледате, срамот е многу помал.

Споделувањето на преференции и фантазии може да случи и кога сте насамо. Ова е одличен начин за подгревање на атмосферата. Уште повеќе што многу жени се срамат да бидат толку диви и отворени, колку што им се сака поради евентуалната негативна оценка на мажот.


Некои женски желби се речиси сеопшти и често присутни во разговорите меѓу пријателките кога се фалат со најубавите искуства во кревет или се жалат од разочарувањата.

Истражувачи од Холандија утврдиле дека ако центрите во мозокот на жената, одговорни за страв и анксиозност, се активни, сексуалната возбуда не може да се добие воопшто или ќе биде минимална. Значи, потрудете се таа да биде релаксирачка.

Едно истражување на сексуалните фантазии на Д-р Харолд Лајтенберг покажува дека паровите кои често применуваат во пракса фантазии, имаат најзадоволен сексуален живот.

За разлика од мажите, жените не достигнуваат точка на возбуда, од која нема враќање назад – ” неизбежност на оргазмот”. Затоа често се случува да го пропуштат моментот за оргазам, дури и да биле на секунди од него, а тоа е доста фрустрирачко. Кога ќе почувствувате дека се наближува овој момент, не менувајте го движењето / позата.

Па како што гледате, најдобриот секс за жените, нема многу заедничко со порно филмовите, каде чинот започнува речиси без вовед и акцент на техниката, а не на интимноста и личните ставови, велат од тиалото.