Постојат 4 видови на стомак: Каков е вашиот и како да се ослободите од него?Пред да започнете диета со цел да се ослободите од вишокот сантиметри околу половината, мора прво да дознаете каква е причината зошто сте стекнале масти во оваа област.


Како што можете да видите на сликата подолу, има неколку типови стомаци, и за секој од нив си има одредена причина.

1. Стомак кој наликува на дупната гума


Овој тип стомак често се појавува како резултат од долго поминато време во седечка положба, без физичка активност. Кај овој вид стомак, најдобро е да се избегнува употребата на алкохол и безалкохолните пијалаци. Најлесен начин да се ослободите од него е јадење на здрава храна.

2. Стомак како последица на стрес


Луѓето кои се перфекционисти обично имаат понизок, дебеличок стомак, но тој може да се појави и кај оние кои имаат проблеми со варењето и надуеноста. Единствениот начин да се ослободите од овој тип стомак е да престанете да ги пропуштате оброците и да се вратите во рестораните за брза храна.

Продолжува на втората страна

Страни: 1 2