Ова е можеби најдобриот производ за слабеењеОбезмастената урда се користи за правење на вкусни пити, но знаете ли дека таа е можеби најсоодветен за слабеење. Вкусот на обезмастената урда не им се допаѓа на многу луѓе, но во овој млечен производ има многу малку масти. Токму тоа ни треба за слабеење и враќање на тежината во нормала, за да ја облечеме облеката од минатото лето.


Обезмастената урда е еден богат производ на протеините и носи многу придобивки за нашата здравствена состојба. Токму тоа е главната причина таа да е една од најбараните во другите европски земји, а непознато е зошто ние не сакаме да ја јадеме.

Само со јадење на 100 грама урда ќе му помогнете на вашиот организам да бидете во исклучително здравје, бидејќи така ќе си набавите 20 грама од протеините.


Обезмастената урда води во рангирањето за производи за слабеење, бидејќи не содржи никакви масти кои ќе се заглават во бутовите, колковите или стомакот. Млечните производи може да бидат купени од речиси секој супер маркет, а големите синџири продавници имаат значително количество од неа.

Нема што да му мислите, отидете до најблиската продавница и купете си урда, која ќе ви помогне да го отстраните вишокот килограми, сместени несакано по вашето тело.


За да слабеете со неа може да си приготвите вкусна салата, која ќе ја консумирате 2 пати на ден. Можете да консумирате по една таква наутро и навечер, за да можете да ослабете што е можно пократко време.