Еве каде најбрзо се здебелувате и како да ослабете тамуНауката докажала и одредила 6 видови дебелина, причинети од различни фактори. Тие, се разбира, имаат и радикална поинаква одлука во борбата со вишокот килограми.


Еве како полесно да се справите со овој проблем:

1. Дебелината предизвикана од огромни количини храна


Ова е можеби најчестиот тип дебелина како кај дамите, така и кај мажите. На глобално ниво тоа се карактеризира со прекумерна употреба на храна и шеќер во секое време од денот.

Решение: За да го решиш проблемот, започни да спортуваш минимум 30 минути на ден, а исто така намалете ги порциите за време на оброк. Важно е да се научиш да го разликуваш и чувството за глад од чувството на жед.

2. Дебелината, позната како “нервозен стомак”

Вознемиреност, стрес и депресија се главната причина за него. Кога се наоѓаме под напон или било кој од наведените состојби, често посегнуваме по храна, без да сфатиме дека тоа ни штети.

Решение: Обидете се да бидете во хармонија и мир со себе, да ја редуцирате на минимум анксиозноста, како и да го замените чоколадото, чипсот или огромниот сендвич со повеќе физичка активност. Така ем ќе се ослободиш од акумулираната негативна енергија, ем ќе почнеш да изгледаш подобро. Ти гарантираме!

3. “Маскиран убиец” попознат како глутен

Убиецот е причината за дебелината претежно кај жените, особено во адолесценцијата, периодот на менопаузата, а исто така и во оној малку посебен период од месецот.

Решение: Од клучно значење е да се обидете да ги редуцирате до минимум штетните навики како пушење, алкохол и премногу долгото седење пред компјутер, а и воопшто. Почни да тренираш со тегови и изгради си правилен и здрав режим на исхрана. Не заборавај на водата!

Страни: 1 2