Зошто жените не се заинтересирани од надворешноста на мажот 2. Убедените мажи можат да го манипулираат своето ниво на привлечност


Силните, уверени мажи кои имаат лидерски квалитети и добар материјален статус, но неособено привлечна визија, знаат дека сепак имаат доста адути во своја полза. Овие мажи, иако не се големи убавци тоа го знаат, и често почнуваат да развиваат други свои особини како хумор, спортско тело, комуникациски вештини итн со кои стануваат уште пожелни во очите на жените. Односно, нивниот статус им дава самодоверба, а благодарение на тоа, тие почнуваат да ги манипулираат дамите со својата атрактивност до момент во кој жените навистина ги согледаат за такви.

3. Добрата визија не е вечна


Добриот изглед за жал не е вечен и со возраста се губи, за разлика од интелектот и личните карактеристики. Жените интуитивно го знаат ова. Тие знаат дека кога ќе се сретнат со еден убав маж, тој нема да изгледа на ист начин по неколку години. Затоа, дамите не ставаат поголем акцент на визијата на мажот. Претставниците на посилниот пол поседуваат квалитети и добри социјални вештини, харизма, бистар ум, благонадеждност, доверба и др.

 

Страни: 1 2