Зошто жените не се заинтересирани од надворешноста на мажот Вистината е дека повеќето жени не бараат убав пријател, не зашто немаат вкус за добра визија, туку едноставно затоа што тоа не им е приоритет број 1.


На жените им се допаѓаат шармантни, атрактивни и одржувани мажи, но полни со интервенции, кои на крајот се полнички, ќелави, ниски или постари половини.

Изгледа дамите масовно се привлечени од другите квалитети на мажот, а големината на неговите бицепси, формата на носот и бојата на неговите очи, остануваат во позадина.


Еве и три причини поради кои жените не држат по секоја цена да имаат убав дечко / сопруг:

1. Жените биолошки се привлечени од социјалниот статус


Жените од раѓање преферираат мажи кои умеат да преживуваат (тоа е уште од праисториски времиња). Имено, тоа се оние кои можат да обезбедат засолниште и храна на нивната маса. Затоа највисокиот социјален / материјален статус им делува како афродизијак. Се разбира, дамите сакаат исто така и уверени општествени и забавни мажи, по можност и со добро ставена физика. Но, ако треба да се избере, секогаш ќе го претпочитаат повеќе успешниот, но неопределен човек пред убавиот во животот.

Страни: 1 2