Жените ги издаваат сите тајни после оргазамЖенскиот оргазам одамна влегува во графата “мистика” за сексолозите, научниците, па дури и за обичниот човек.


Неодамнешна студија покажува дека по хормоналната експлозија на среќата во женското тело се ослободува и уште еден елемент кој е одговорен за социјалната состојба на жената – окситоцинот.


Тој обично ја тера партнерката да почне да зборува, да се чувствува удобно во друштво на сопругот и да биде отворена за разговори. Истражувањето тврди дека тоа е моментот на вистината, бидејќи партнерката е способна да издаде повеќе тајни во овој момент, отколку во било кој друг.

Ако додадете и малку алкохол утредента ќе бидете изненадени што се сте рекле. Окситоцинот и алкохолот почнуваат сериозна битка меѓу себе и во стремежот на неутрализација, па нивото на хормонот се зголемува, за да стане уште поискрено.

Истражувањето покажува дека алкохолот може да создаде проблеми со постигнување на оргазам и потоа да ги намали очекувањата за позитивен разговор.

Веќе е докажано – оргазмот е клучот за сите тајни!