Трикови за убавина кои ќе ви заштедат времеМожеби веќе имате изградено рутина во утринската подготовка пред огледалото, но таа не е ефективна, ако трае премногу од вашето време.


Долгите разубавувачки процедури не можат да ви влезат во употреба особено кога треба брзо да излезете на состанок или некоја важна задача.

Во такви моменти имате потреба од совети кои ќе ви помогнат да се дејствува брзо, потполност и истовремено лесно. Еве и некои трикови, кои дефинитивно ќе ве заинтригираат:


1. Прескокнете го шампонот. Ако имате ограничено време, што ве притиска и немате можност да ја измиете косата и да ја исушите, значи едноставно нема тоа да го правите. Се разбира, не треба да одите со валкана коса, туку едноставно користите сув шампон. Нанесете од производот во корените и исушете ја косата за минута-две, за да се добие потребниот волумен. Ако пак навистина треба да излезете итно, секогаш може да оформувате убава и елегантна пунџа.

2. Користете навлажнувачи за кожата. Дури и кога имате ограничено време, не треба да заборавате на ова. Едноставно изберете полесни навлажнувачи на водна основа, бидејќи тој се апсорбира брзо и лесно во кожата.

Страни: 1 2