Што значат соништата кои постојано се повторуваат?4. Доколу често сонувате дека имате проблеми со превозот или дека не можете да закочите, некои работи во животот се надвор од ваша контрола.


5. Ако во соништата некои уреди се расипани обидете се да откриете каде имате нарушувања на здравјето.

Поголемиот дел од луѓето често сонуваат некои нешта кои силно ги возбудуваат, но бргу по будењето ги забораваат соништата. Доколку сакате да го запомните сонот, не ја менувајте положбата. Покрај креветот поставете си дневник во кој ќе ги запишувате соништата и многу поедноставно ќе можете да правите нивна анализа.


Отворете се на пораките кои ги испраќа вашата потсвест. Кога утрото ќе се разбудите возбудени, застанете пред огледалото и кажете си: „Свесен/на сум за пораките кои ми ги испраќа потсвеста.“

Извор: velespress.com.mk


Страни: 1 2 3