Петте мебели од повеќето сексуални фантазииБританско истражување ги извади петте најпосакувани мебели на луѓето за секс. Според истражувањето тие учествуваат во сексуалните фантазии на речиси секој човек.


1. Висечки стол – висечкиот стол од таванот е голема желба за секс од Британците. Во истражувањето е наведено дека овој стол силно наликува на лулка за секс, на која многу од паровите сакаат да се пробуваат;

2. Столици без потпирач – овие столици се исто така најпосакувани, бидејќи не ги ограничуваат движењата, но за сметка на тоа обезбедуваат стабилност, за беснеење на фантазиите до крај;


3. Бирото – бирото во канцеларијата е меѓу најчестите предмети во сексуалните фантазии на повеќето луѓе. Голем дел од волонтерите во студијата изјавиле дека се замислуваат како ги расфрлаат сите предмети од масата по земјата и имаат секс на него со својот партнер;

4. Канцелариски столици – слично на бирото, канцелариските столови се исто така дел од повеќето сексуални фантазии. Тоа е влијание главно од филмовите за возрасни, и ја играат играта помеѓу секретарката и нејзиниот шеф;


5. Теписон – сексот на теписон на подот дава целосна слобода во позите и движењата. Освен тоа теписонот не предизвикува непријатност.

Експертите советуваат да се внимава за евентуални повреди при експериментите за секс, како кинење на кожата, прерастегнати тетивите.

Триењето на колена и лактите на килимите на пример ќе доведе до гребење. Најсериозни сексуални повреди се добиваат при секс во бањата, како кршење на рака или нога при лизгање.

Сериозни фрактури можат да се добијат и кај дивиот секс во кревет. Мора да внимавате најмногу да не ја удирате сериозно главата, за да ја избегнете болката и сконфузната ситуација.

При сексуалните контакти често се извртени мускулите и тетивите. Ова се случува при промена на позите. Оваа болка може да не се почувствува веднаш, а само неколку часа по интимниот контакт. Затоа треба да внимавате кога експериментирате.