Најкорисните недостатоци на вашиот изгледАко природата ве надарила со дебели прсти на нозете, треба да знаете дека вие сте едно од највисоките достигнувања на еволуцијата. Според научниците кратките дебели прсти се направени за да може човекот да трча брзо и да не се изморува – т.е. да е идеален ловец и да ги избегнува опасностите со леснотија.


Големите уши се полоши проводници на звукот и го намалуваат влијанието врз тапанчето. Тоа значи дека луѓето со големи уши слушаат малку полошо од останатите.

Звучните бранови не влијаат на органите на слухот не толку интензивно и не се истрошуваат со возраста, па затоа таквите луѓе имаат помалку шанси да го изгубат слухот, кога ќе остарат.


Средните нозе се сопственост претежно на луѓето со исклучително здрави коски, убедени се научниците од Чикаго. Тоа значи дека тие имаат намален ризик од развој на остеопороза.

Страни: 1 2 3