Најкорисните недостатоци на вашиот изгледМоќните колкови го привлекуваат спротивниот пол, бидејќи на потсвесно ниво се дружат со плодноста и доброто интимно здравје. Но, тоа не се однесува за луѓето со прекумерна тежина, туку за оние со нормални пропорции, но со широки колкови и голем задник.


Големото количество молови по лицето и телото сведочат за младоста на организмот на клеточно ниво. Како што тврдат генетичарите од Кралскиот колеџ во Лондон, колку повеќе молови има човек, толку се подолги неговите теломери – посебни делови на ДНК кои се скратуваат во процесот на стареење.

Носителот на стотина кафени флеки од кожата ќе остарее со околу седум години подоцна од оној кој има две до пет молови.


Малите гради имаат многу поголема чувствителност од големите. Ова се должи на фактот дека нервните завршетоци се наоѓаат директно под кожата на градите.

Колку е поголем носот, толку е посилна заштитата на организмот против алергените, велат американските доктори. Заразата и поленот влегуваат во телото непосредно преку носот. Колку е подолг патот на микробите, толку потешко ќе стигнат до својата дестинација.


Страни: 1 2 3