Моден викенд Скопје ви го најавува единаесетотто изданиеПодготовките за единаесетотто издание на Моден викенд Скопје кое ќе сеодржи од 1-ви до 5-ти април, традиционално започнаа со фотосесија за имиџот на сезоната пред објективите на тандемот „Ани и Дими“.

Моден викенд Скопје за пролет/лето 2015 ќе води во минималистички, мирен и топол моден свет бидејќи во екстремно динамично и технолошки- напредното време во кое живееме честопати забораваме да здивнеме, да направиме пауза, да застанеме и да уживаме во моментите. Во новиот имиџ преовладуваат топли и релаксирани бои кои даваат приземност во модното изразување.

Заштитни лица на новата сезона се Вања Трампевски и Ивана Дуковска од модната агенција „Подиум“.

Страни: 1 2