Љубов за време на корона вирус: Како да не се испокарамеСамоизолацијата станува голем стрес за луѓето и вистински тест на врските. Како да се намалат страстите и да се избегнат противречностите, советува психологот Наталија Инченко во интервју за Радио Спутник.


Присилната близина без да можете да ја напуштите или затскриете може да биде тежок тест за поврзување, особено со оглед на целокупниот стрес и високиот степен на стрес како резултат на ситуацијата со коронавирус. Ова станува особено голема неволја за младенците, паровите со мали деца и оние кои веќе имаат проблеми.

Постојат три основни правила за да се избегне криза, вели психологот Наталија Инченко.


Страни: 1 2 3 4