Љубов за време на корона вирус: Како да не се испокараме


2. Обезбедете простор за себе, ова го минимизира ризикот од конфликт

“Во изолација, треба да разговарате со вашата сакана личност за правилото да имате прекин во комуникацијата некое време, да бидете сами. Не е важно дали ќе бидете во кујна или на друго место дома. Главната работа е дека никој не ве мачи таму и вие сте со себе “, советува психологот.

Страни: 1 2 3 4