Како да дознаете дали некој ве прислушкуваПозадински шумови


Кога разговарате, прислушкуваниот телефон може да „испушта звуци“: нешто како ехо, електрични празнења, „кликови“… Ова не мора да значи дека сте жртва на властите, туку можеби вашиот соговорник се наоѓа во градска гужва, каде што се слуша се’. Меѓутоа, доколку слушнете пулсирачки шум од својот телефон кога не го користите – тоа може да биде сериозен проблем.

Пречки


Ако го користите својот мобилен телефон во непосредна близина на други електронски уреди (на пример телевизор) и тој предизвикува пречки, тоа може да биде последица на присуство на други уреди во куќиштето на мобилниот телефон. Во повеќето случаи пречките се нормални, но ако се случуваат во момент кога не го користите телефонот, тоа навистина може да значи дека сте прислушкувани.

Страни: 1 2 3