Како да дознаете дали некој ве прислушкуваОд друга страна пак, мобилните телефони со тек на време го губат максималното ниво на работа на батеријата, како и секој друг електронски уред. Ако вашиот телефон е постар од една година, капацитетот на батеријата постојано се намалува, во зависност од интензитетот на користење.


Одложено исклучување

Кога ќе го исклучите телефонот, доколку забележите големо одложување (ако позадинското осветлување свети подолго или телефонот „одбива“ да се исклучи), можно е да сте прислушкувани. Нетипичното однесување на телефонот секогаш е предупредување. Иако, опишаните проблеми можат да бидат предизвикани од проблеми со хардверот или софтверот на телефонот.


Чудни и неконтролирани активности

Дали ви се случува на телефонот одеднаш да се вклучи позадинско осветлување, или сам од себе да постави некои апликации, или пак уредот сам да се исклучи? Чудното однесување може да биде сигнал дека некој далечински го контролира телефонот.


Страни: 1 2 3