Кај кои пози се забременува најлесно ?Ако сакате да забремените, многу важно е да ги погодите вистинските денови, но и да правите секс во потребните пози. Експертите сметаат дека треба да имате секс во пози во кои се задржува подолго време спермата во телото на жената.


Мисионерска поза

Таа се смета за најсоодветна од неколку причини. Прво позата овозможува најмногу длабока пенетрација. Затоа спермата се наоѓа во непосредна близина на матката. Исто така, кога имате секс во мисионерка поза, нема како спермата да истече.


Страни: 1 2