Еве неколку причини следниот пат кога ќе видите костен, да земете барем еденКостените се насекаде околу нас во есен. Малку луѓе знаат дека костените можат да влијаат на енергетските вибрации, надополнување и релаксирачки човечки организам. Тие ни помагаат и да имаме подобар и здрав сон, пишува порталот gradina.mk.

Во многу култури дрвото костен се смета за магично. Лисјата личат на човечката дланка и тоа секогаш е поврзано со мистериозното и магичното. Се смета дека кој ќе заспие под костен, ќе има пророчки соништа.

Во минатото вавилонските исцелители ги терале болните 3 ноќи да спијат под процветан костен и дури потоа започнувале да ги извршуваат своите магии за исцелување.

Се смета дека грст костени во џеб може да го намали штетното влијание на мобилните телефони и другите безжични уреди до 40%. Ова се должи на фактот дека костените ги филтрираат штетните електромагнетни зрачења. Тоа се забележува насекаде: од микробранова, во фрижидерот и фенот, до сите електрични апарати во домот.”

Во народната медицина дивите костени се користат кај ревматоиден артритис и ишијас. За мирен сон може да поставите 5-6 костени под перницата. Костените емитуваат неповторлива енергија, која има позитивен ефект врз зглобовите, тетивите, мускулите и нервниот систем. Според народната медицина костен поставен во непосредна близина на главата е универзална пилула против главоболка.

Страни: 1 2