100 години носии на вештерки собрани во три минутиВо изминатиот век модата се менувала десетици пати. Со неа, природно, и носиите на вештерките. Иако во почетокот на 20тиот век дамите се стремеа да бидат навистина застрашувачки на празникот на сите светци, уште пред средината на векот, костимите се претворија во можност за откривање на сексапил.


Во видеото подолу ќе ги видите трансформациите во носиите на вештерките. Ве уверуваме дека сите тие се одлични идеи за овогодинешниот празник. Видете сами: