Што ако се вљубите во женет човекСигурно ви звучи неверојатно, но ако вториот човек во животот ви зборува само убави работи за жената и ве обзеде бура од емоции и брза да го земе детето навреме од градинка, тоа е добар знак.


Не му се лупете што продолжува да ги извршува строго семејните обврски, тоа покажува дека е сигурен човек, способен да ги контролира своите чувства и да зема спознаени решенија. Бидете будни, ако “новата ваша љубов” зборува многу за своите чувства, филозофии, се жали од животот и од неговата сопруга, тврдејќи дека е “подготвен да шутне сè поради вас” и веќе напуштил … син во градинка.

Ако сите ваши разговори се сведуваат на “колку е ужасен животот”, “колку ми е тешко”, “зошто е тоа така?”, “жена ми е вештерка” “мажот ми е будала”, а паузите меѓу дијалозите се пополнети со секс – не брзаат да преземат радикални чекори.


Во една навистина длабока врска ќе чувствувате желба да зборувате за убавите нешта, да споделите идеи и впечатоци. Сексот ќе биде само убав прилог на оваа хармонија. Ако тој не ве тера да брзате, тоа е знак на почит и адекватен однос кон вас. Љубовта умее да чека, а нестрплива е и страста. Ако тој сака “сè, тука и сега”, нема да одолеете на неговите провокации.

Ако уште вториот ден ви кажал “те сакам” и изјавил подготвеност да побара развод и да се омажи за вас – тоа е знак на инфантилност.


Страни: 1 2