6 причини зошто сеуште си самаМногу дами се постојано опколени од машкото внимание и со леснотија привлекуваат луѓе околу себе, но сепак нешто не им се добива со врски.


Други пак имаат грижи токму во создавањето на нови познанства.

Ова се шест основи причини поради кои не ви оди во односите:


Ги мразите минатите врски

Нема човек кој не ја вкусил горчината на разделбата. Да, разделбата боли, носи страдање, но тоа не треба да биде причина во текот на целиот свој живот да имаме негативен однос кон спротивниот пол и да се плашиме од можната разделба. Дајте си време да ги излечите раните, оставете ги минатите врски во минатото, каде што им е местото, и бидете подготвени за нов почеток.

Сакате да седите дома, и ретко излегувате некаде

Можно е да сте љубител на серии по цел ден или да висите на Фејсбук. Подобро договорете се со пријателите, излезете, одете на кино со нив, прошетајте во паркот, живејте активно. Организирајте си слични “социјални напади” најмалку 2-3 пати неделно – брзо ќе ја забележите разликата во социјалниот круг и самодовербата.

Вие сте премногу срамежлива

Срамежливоста ја прави тешка комуникацијата со непознати луѓе, а така е потешко да ја покажете својата посветла индивидуалност. Се фокусирате на надминувањето на срамежливост, често разговарате со пријателите или колегите, комуницирате со продавачката во продавница или со келнерот во кафетеријата.

Опседната сте да најдете некого

Ако сте опседната со идејата за изнаоѓање на некого и постојано сте во потрага за да не го пропуштите идеалниот партнер … има голема веројатност да прескокнете многу погодни партнери. Побарувачката на мажи не треба да биде целта на животот! Опуштете се, уживајте во животот и бидете среќни. Мажите се привлечени од жени, исполнети со среќа и смиреност.

Вие сте премногу полна со барања.

Можно ли е да го барате идеалниот маж со листа од вредности и вештини кои треба да ги поседува? Зарем веќе сте создале слика во вашиот ум дека сакате да најдете висок, згоден, синоок, богат човек, кој е многу внимателен, разумен и секогаш ги постигнува своите соништа? Покрај тоа, додека сте во потрага по идеалот, посветете внимание и на другите луѓе околу себе.

Си мислите дека тој треба да се заљуби во вашата внатрешна убавина, а не во вашата надворешност

Тоа не значи дека треба да бидете супермодел! Но, начинот на кој изгледате, треба да биде важен за вас.