Зошто треба да сте благодарни на поранешниотГледајќи назад во љубовните односи може да биде непријатно искуство. Спомените можат да бидат болни, отколку што имате сили да го истрпите токму во овој момент.


Поранешните љубовници сепак се минато, историја, од која не може да избега, дури и да сакате. Наместо да имате лоши чувства кон овие луѓе, обидете се да погледнете повеќе филозофски на работите и да сфатите дека всушност треба да сте им благодарни или поточно да сте благодарни на судбината што ве сретнала со нив.

Еве ги најважните лекции, поради кои вреди да се заблагодарите:


1. Сте се запознале одлично со прашањето „Како може да ме изневерат?.

2. Љубовта не е секогаш доволна.


3. Луѓето не се секогаш она за што ги мислите.

4. Грешките секогаш можат да бидат простени.

5. Секоја љубов ве менува.