Зошто да јадеме зелена пиперка и маслинки?Дали сте знаеле дека зелената пиперка, соддржи три пати повеќе витамин Ц отколку било кое цитрусно овошје? А дали сте знаеле дека токму витаминот Ц продуцира колаген, една мултифункционална и многу потребна супстанца, која е главен протеин во сврзното ткиво на кожата, коските, лигаментите и забите?


Од друга страна пак маслинката е богата со белковини, хлорофил, витамини А, Д, К и Е, а токму таа се користи со векови интензивно во исхраната уште од времето на Старите Римјани.

Токму затоа зелената пиперка и маслинката треба да се користат секојдневно во вашата исхрана. Ако на сето ова се додаде и богатството од калциум во внимателно одбраното 100% македонско млеко, тогаш новиот деликатес од Млекара Здравје Радово –Маза со пиперка и маслинка, е вистинска комбинација на се што претходно набројавме.


На Здравје…