ЖЕНА ПРЕСПАЛА ВО MAHACTИРОТ OCTPOГ: Она што се случува таму навечер ќе го памтам до кpaj на живототАко некогаш сте слушнале дека не можете да одите во Острог кога сакате, но кога ќе ве покани свети Василиј, јас сум тука да потврдам дека ова е чиста вистина.


Веројатно веќе сте слушнале многу легенди и тврдења за манастирот Острог , а многу од нив биле сведоци на чудата на Свети Василије Острошки , чии свети мошти почиваат во овој манастир. Поради сите овие приказни, многумина на пат кон морето решаваат да го посетат Острог, но оние што остануваат таму да спијат во малцинство – поради времето, гужвите, брзаат … Сега ви кажуваме детално како изгледа, од гледна точка на една Белграѓанка која се врати од планините Острог полна со впечатоци.

„Прво, морам да ви кажам една работа – ако некогаш сте слушнале дека не можете да одите во Острог кога сакате , но кога ќе ве покани свети Василиј, јас сум тука да потврдам дека тоа е чиста вистина.


Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2 3 4