Засадете сами: Лимон во саксијаДрвото на лимонот мирисa и ја полни куќата речиси исто како неговите плодови.


Oваа грмушка лесно е да ја израснете и во вашиот дом – одлична е за во кујна или купатило.

Инструкциите како да засадите:


  • Семките од лимон оставете ги во вода преку ноќ.
  • Следниот ден со ноже или ножици внимателно излупете ја надворешната кора.
  • Вратете ги назад во водата, додека да го подготвите садот и земјата.
  • Набоцкајте ги семиња во круг како што е прикажано на сликата.
  • Покријте со тенок слој на каменчиња.
  • Повремено наводнувајте

Многу брзо ќе никнат зелени ливчиња