Ви се празни батеријата на вашиот лаптоп? Еве како сами да го решите проблемотШто е потребно да направите за да работи повторно слабата батерија на лаптоп? Многу е лесно!


Истиот фрижидер кој го имаме во кујната, може да ви помогне да заживее батеријата на лаптоп.

Еве што треба да направите:


1.Ставете ја батеријата во затворена пластична кеса.

2.Ставете ја во замрзнувач за околу 12 часа.

3. Извадете ја батеријата од замрзнувачот и дозволете да постигне собна температура. Потоа избришете ја кондензацијата со чиста крпа.

4.Поставете ја во лаптопот.

5.Наполнете ја батеријата што е можно повеќе, а потоа оставете го лаптопот да ја испразни целосно. Повторете го ова 3-4 пати.

6.Вашата слаба батерија, повторно ќе работи.