Тој си ја заслужи славата! Погледнете го најубавиот коњ во светот (Видео)



konj2


Тој е од прекрасната раса фризиски коњи и целосно ја заслужи славата како најубавиот пастув на светот. Видеото со Фридрих Велики не престанува да го обиколува интернетот и да предизвикува восхит кај милиони луѓе низ светот, пишуваат од gradina.mk.

За него имаат отворено и фејсбук страна со десетици илјади фанови, кои се зголемуваат секојдневно. 


Тоа се коњи одгледувани во северна Холандија, а расата станува многу популарна, откако навлегува во видното поле на филмската индустрија.

Фризиските коњи учествуваат успешно во блокбастер продукциите како “Маската на Зоро” и “Хрониките на Нарнија”.


Уживајте во неверојатната убавина на Фридрих Велики.