Што прават луѓето после секс?80 од 100 мажи заспиваат после секс, останатите се тушираат, медитираат или слушаат музика.


Се помал дел од луѓето уживаат во чаша вино или цигара, покажува најновото истражување.

Традицијата да запалите цигара по страстен секс, полека згаснува.


Истражувањето, спроведено од производители на електронски цигари, покажува дека современите љубовници се поретко посегнуваат кон цигарите.

Тутунот е заменет со современите комуникациски уреди, како што се компјутерите и мобилните телефони.

Денес, една третина од љубовниците наместо кон запалката и кутијата со цигари, се фаќаат мобилен.

Најжелни се дамите, 43% од кои признаваат дека веднаш по сексот вклучуваат телефон или влегуваат во социјалните мрежи.